top of page
MatildaSkoglöwbw.png

Hej! Matilda här.

Berättande är den röda tråden i allt jag gör - från texter, till manus och publika framträdanden. En bra berättelse väcker historien till liv och får fler intresserade av vad som hänt med en person eller på en specifik plats. Jag älskar att gräva fram historier som hamnat i skymundan; glömts eller gömts under århundradenas gång. Därför jobbar jag extra gärna med projekt om kvinnohistoria, arbetarhistoria eller minoriteter.

Den korta berättelsen om hur jag hamnade här

Med rötterna i ekskogarnas Blekinge flyttade jag som 18-åring till Uppsala för att studera vid universitetet. Jag har en masterexamen i statsvetenskap och en magisterexamen i journalistik. Efter att i några år jobbat med krisberedskap inom offentlig sektor hoppade jag 2017 av den utstakade karriärbanan för att göra min egen grej. Sedan dess driver jag mitt eget företag som frilansande journalist, researcher, föreläsare och moderator med inriktning mot historia och vetenskap. På deltid jobbar jag också som kommunikatör vid Lunds universitet. 

Om du är intresserad av att jobba tillsammans med mig, läs gärna mer om mina tidigare uppdrag, egna projekt och tjänster jag erbjuder.

Kontakt

Jag är alltid intresserad av nya spännande samarbeten eller kontakter. Tveka inte att höra av dig.

bottom of page